1. Roures 2020 es realitzarà del 22 al 25 d’octubre.
 2. Roures 2020 comptarà amb 6 circuits: Entrecims, Extrem, Marató, Clàssica, Petita i Canicross.
 3. Les sortides de cada una d’elles seran:
  1. Entrecims: A les 8:00 de dijous 22
  2. Extrem: les 0:00 de la nit de divendres 23  a dissabte 24
  3. Marató: 7:30 del dissabte 24
  4. Clàssica: 8:30 del dissabte 24
  5. Canicross: 8:45 del dissabte 24
  6. Petita: 9:30 del dissabte 24
 4. Els temps màxims per finalitzar les proves seran els següents:
  1. Entecims: 70h (cursa no competitiva)
  2. Extrem: 26h (cursa)
  3. Marató: 12h (cursa)
  4. Clàssica: 5:30h  (cursa)
  5. Canicross: 1h (Cursa)
  6. Petita: 4:30h (cursa i caminada)
 5. Poden prendre-hi part totes aquelles persones que així ho desitgin, sense distinció de nacionalitat o sexe, sempre que s’hagin inscrit correctament. Tots els menors d’edat que vulguin participar-hi, hauran de recollir el dorsal amb el pare/mare/tutor legal que haurà d’omplir una autorització en el mateix moment. 
 6. Les inscripcions estaran limitades al següent nombre de participants per cursa:
  1. Entecims: 30 
  2. Extrem: 100
  3. Marató: 200
  4. Clàssica: 150
  5. Canicross: 70
  6. Petita: 200
 7. Es premiaran els tres primers classificats absoluts masculins i femenins a més del primer classificat de les següents categories:
  1. SUB 23: entre 16 i 22 anys
  2. Sènior: entre 23 i 40 anys
  3. Veterà: entre 41 i 50 anys
  4. Màster: més de 51 anys
   *Es tindrà en compte l’edat del mateix dia de la cursa.
   **Els menors de 16 anys poden participar si així ho desitgen, però no de forma competitiva i acompanyats d’un adult.
   ***Els premis no són acumulables
   ****El canicross no es premiaran categories
   L’equip amb més participants en el conjunt de les proves rebrà un obsequi.
 8. Els corredors han de dur el pitrall sempre de manera visible a la part davantera. De la mateixa manera, cada corredor és el responsable de validar els temps de pas i de meta fent visible el seu dorsal i permetent-ne el control per part dels voluntaris.
 9. No està permesa la participació amb gossos a Entrecims, la Extrem, la Marató, la Clàssica o la Petita. Tampoc està permès cap tipus d’ajuda externa i queda prohibida la participació de cap altra forma que no sigui a peu.
 10. Per participar a qualsevol de les curses és obligatori disposar de llicència federativa de la FEEC o equivalent en vigor (Fedme, ITRA, FEA). En cas de no disposar-ne es tramitarà una llicència temporal que s’afegirà al cost de la inscripció. 
 11. L´organització disposa d’una assegurança de Responsabilitat Civil. Tot i vetllar per la seguretat de tots els caminants o corredors, l’organització no es farà responsable dels accidents que puguin ocasionar-se en la mateixa, el propi corredor en serà l’únic responsable.
 12. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident o incident que hagin observat. En cas de no fer-ho podran ser desqualificats o penalitzats.
 13. El recorregut romandrà obert a la circulació de vehicles, a excepció de la sortida pels carrers de Montblanc que serà neutralitzada per la Policia local de la ciutat. Cal respectar el codi de circulació en tot moment.
 14. Els participants es comprometen a respectar les normes de civisme i de respecte pels altres corredors i dels paratges naturals per on discorre la marxa, sobretot tenint en compte que part del recorregut transcorre per l’interior del Paratge Natural de Poblet. 
 15. Es obligatori per fer ús dels avituallament portar un got o recipient, als avituallaments no disposarem de gots d’un sol ús, l’organització considera que es un punt important per no produir deixalles
 16. Només es podrà abandonar en els controls de pas específics a excepció de casos de força major. En ambdós casos caldrà notificar-ho en els punts de control o bé trucant al telèfon de direcció de cursa.
 17. L’organització pot suspendre o modificar els recorreguts en cas necessari malgrat que el mal temps no serà obstacle per dur a terme les curses.
 18. Tot participant autoritza a cedir els seus drets d’imatge a l’organització perquè aquesta utilitzi o publiqui lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats durant el desenvolupament de la mateixa. 
 19. L’organització posa a disposició dels corredors una assegurança d’anul·lació d’inscripció que es pot contractar al moment de fer el registre. Aquest permet sol·licitar la devolució de la inscripció amb els següents paràmetres: per lesió, enfermetat greu o defunció del corredor o familiar directe (es requerirà documentació acreditativa)
  1. fins el 31/08/2020 es retornarà el 100% de la inscripció
  2. del 01/09/2020 al 11/10/2020 es retornarà el 50% de la inscripció
  3. Passat el 11/10/2020 no es retornarà la inscripció
   *Sense l’assegurança no es retornarà cap inscripció
 20. L’organització pot modificar algun dels punts del reglament si així ho creu convenient pel millor desenvolupament de l’esdeveniment o avantatge pels corredors i caminants.
 21. La inscripció a les curses implica l’acceptació de tots els punts d´aquest reglament, en el cas d’Entrecims, el canicross, la Extrem i la Marató, també els punts adjunts específics.

Punt específic Entrecims

 1. Es una cursa no competitiva de navegació, on no hi han senyals per seguir el recorregut, si no que tots els participants han de disposar d’un aparell GPS per seguir el Track que l’organització facilitarà
 2. És un recorregut sense avituallaments on els participants tant sols trobaran fonts d’aigua naturals i 4 espais a mode base de vida on podran: descansar/dormir, menjar amb avituallaments complerts i en algunes dutxar-se.
 3. Els participants poden rebre asistencia externa en qualsevol lloc del recorregut, l’organització facilitarà una guia per accedir als punts fàcilment.
 4. Es tracta d’un recorregut molt exigent i demanem que els participants siguin conscients de la seva duresa.
 5. Cada participant ha de portar el material que cregui convenient pel desenvolupament de la cursa amb garanties de seguretat, tot i això l’organització obliga a portar el següent material com a obligatori durant tot el recorregut de la prova:
Manta tèrmica o de supervivència (mida mínima 2 x 1,2 metres)
Sistema d’hidratació (mínim 2 l.)
Motxilla o equivalent.
Telèfon mòbil engegat i no en mode avió.
Aparell GPS que permeti seguir un track i emmagatzemar-ne almenys 5 amb piles de recanvi per les hores de la cursa
Jaqueta paravent amb caputxa d’un teixit impermeable (mínim 10.000mm de columna d’aigua) i transpirable tipus Gore-Tex®, Membrain®, H2NO®, HyVent® o similar amb costures termosegellades.
Samarreta térmica de màniga llarga
Malles tèrmiques llargues
Tubular multifunció (braga)
Dos llums frontals amb piles o bateries de recanvi
Bateria externa o carregador solar
Menjar calòric adequat al recorregut i al número i tipus d’avituallaments de la prova.
Navalla o ganivet 
Diners en efectiu per urgències

Punts específics Canicross

 1. Poden participar totes les races de gossos, sempre que estiguin en bona forma física i aprovin el control veterinari obligatori que es farà el mateix dia, abans de la cursa.
 2. Els gossos hauran de tenir com a mínim 1 any d’edat i com a màxim 10  anys el mateix dia de la cursa.
 3. És obligatori que el gos tingui el microxip posat. Un gos sense microxip no podrà córrer.
 4. En el control veterinari haurà de presentar-se el gos i la cartilla de les vacunes* actualitzada i signada pel seu veterinari habitual. 

*Les vacunes obligatòries són la polivalent (parvovirosis, leptospirosis, moquillo canino i hepatitis canina com a mínim). La vacunació envers Bordetella bonchiseptica (tos de la gossera) no serà obligatòria en aquesta prova , tot i que es considera recomanable en els gossos participants.

* Els gossos que no compleixin els requisits o no tinguin les condicions sanitàries adequades, segons el criteri dels veterinaris de la cursa, no se’ls permetrà participar en el canicross i no se’ls retornarà el preu de la inscripció.

 1. Material obligatori:
  1. CINTURÓ DE CANICROSS: per la cintura de l’esportista. Ha de ser ample i còmode per a l’esportista i que permeti lligar la línia de canicross mitjançant un mosquetó d’obertura ràpida que estarà fixe al cinturó.
  2. LÍNIA DE CANICROSS: per poder lligar el cinturó de l’esportista a l’arnés del gos. Haurà de tenir una part elàstica (amortidor). La longitud de la línia ha de ser entre 2 i 2,5m. Per lligar la línia a l’arnés del gos es farà mitjançant un mosquetó resistent.
  3. ARNÉS DE CANICROSS: haurà de ser específic de canicross, resistent per garantir que el gos no el trencarà i s’escaparà. Haurà de prevenir al gos de rascades fetes per les parts de l’arnés que estan en contacte. Per aquest motiu no pot estar fabricat amb material abrasiu o tallant, a més ha de comptar amb zones encoixinades per una major protecció.
  4. En el cas de gossos conflictius es pot exigir un morrió i prendre la sortida en darrera posició (no es defineixen com a conflictives les races perilloses, sinó gossos puntuals). Els participants amb gossos agressius no poden prendre la sortida sense comentar-ho amb la organització.
 2. El gos ha d’estar en tot moment lligat a través de la línia de tir al corredor, en cas contrari el corredor serà desqualificat. Pot contemplar-se com un cas excepcional aquell en que es deslligui per prevenir un accident entre dues línies de tir.
 3. El corredor no pot anar en cap moment per davant del seu gos ni estirar-lo per la línia per forçar la seva marxa.
 4. Queda totalment prohibit maltractar els gossos ja sigui físicament o verbal. Serà motiu de desqualificació de la prova (atenció! Parlem de maltractament no d’una possible correcció per mal comportament).
 5. L’organització es reserva el dret de fer dues o més sortides si és necessari pel nombre de participants.

Punts específics de Roures Extrem
i de Marató dels Roures

 1. La inscripció a la Roures Extrem està limitada a majors de 18 anys (l’organització es reserva l’acceptació d’algun corredor menor sempre que justifiqui experiència prèvia).
 2. Es tracta de proves de semi-autosuficiència, per tant no està permesa l’assistència al corredor exceptuant els punts de control i els avituallaments.
  1. En aquesta edició de la Extrem es permetrà corredors portar a partir del control de la Riba un “pacer” que podrà col·laborar amb el corredor, emprar els avituallaments de la cursa i assistir al corredor, pero no portar el seu material obligatori.
 3. Cada participant ha de portar el material que cregui convenient pel desenvolupament de la cursa amb garanties de seguretat, tot i això l’organització obliga a portar el següent material com a obligatori durant tot el recorregut de la prova:
Material obligatoriMaratóExtrem
Manta tèrmica o de supervivència (mida mínima 2 x 1,2 metros)xx
Sistema d’hidratació (mínim 1 l.)xx
Motxilla o equivalent.
x
Telèfon mòbil engegat i no en mode avió.xx
Jaqueta paravent amb caputxa d’un teixit impermeable (mínim 10.000mm de columna d’aigua) i transpirable tipus Gore-Tex®, Membrain®, H2NO®, HyVent® o similar amb costures termosegellades.

x
Paraventx
Llum frontal amb piles o amb bateria de recanvi o dos frontals.
x
Menjar calòric adequat al recorregut i al número i tipus d’avituallaments de la prova.xx

En cas que la previsió meteorològica indiqui mal temps l’organització pot ampliar el material obligatori amb els següents elements (amb 24h d’antel·lació): 

 1. Jaqueta impermeable i transpirable tipus Gore-Tex®, Membrain®, H2NO®, eVent® o similar (per la Marató)
 2. Segona capa tèrmica.
 3. Malles llargues o malles pirates combinades amb pernera.
 4. Guants.
 5. Gorro, tubular o similar.